rahim filmi resimleri - An Overview
rahim filmi resimleri - An Overview
Blog Article
Gebelik öncesi sağlık kontrolünden geçilmesi hem gebelikte oluşabilecek risk faktörlerinin belirlenmesini hem de bazı sağlık sorunlarının gebe kalmadan önce tedavi edilmesini sağlar.
Eğer hamile olduğunuzu biliyorsanız ve bu belirtilerden herhangi birine sahipseniz, derhal doktorunuzla iletişime geçmelisiniz veya acil tedavi aramalısınız.
Genellikle dış gebeliklerde embriyo fallop tüplerine yerleşse de bazı durumlarda nadir olarak görülse de %5’ oranında rahim ağzı veya karın içi gibi farklı yerlere de konumlanabilir ve dış gebelik oluşur.
Hamilelikte risk taşıyan bir durum olan dış gebelik, anne ve baba adaylarını üzen durumlardan biridir. Hamilelik testinde olumlu çıksa dahi ilk üç ayda bebeği ve anneyi kaybetme durumunun olduğu dış gebelikte bilinmesi gerekenleri sizler için araştırdık.
Adet Gecikmesi: Genellikle oldukça düzenli adet oluyorsanız ve adetiniz zamanında gelmezse, yukarıdaki belirtilerden herhangi birini fark etmeden önce bir hamilelik testi yapmaya karar verebilirsiniz.
Dış gebeliğe pek çOkay etken neden olabilmekte ve pek çOkay belirtisi bulunmaktadır. Bunlardan biri de şiddetli ağrı ve kanamadır.
Normal gebelik ve dış gebelikte gebelik süresi boyunca adet görülmez. Gebelik hormonu olan progesteron gebeliğin devamı boyunca yumurtlamayı engeller ve bu yumurtalar dışarı atılamaz.
Eğer önceki gebelikten kalan hcg değeri tekrar yükseldiyse bu durumda genellikle tekrar mtx gibi ilaçlar kullanmak gerekebilir. Bu konuda en doğru bilgiyi muayenenizi ve takibinizi yapan doktorunuz verecektir.
Nermin Köşüş Dış gebelik tedavisi sonrası 2 kez adet olup ondan sonra hsg adı verilen rahim filmini çektirmeniz daha uygun olacaktır.
İştahsızlık: Yeni hamileyseniz, iştahsızlık ve bazı yiyeceklere karşı isteksizlik hissedebilirsiniz.
Rahim içi gebeliklerde olduğu gibi, dış gebelikte de eşler arasında kan uyuşmazlığı varsa daha sonraki gebeliklerde oluşabilecek bebeği dış gebelik düşüğü koruma amacı ile kan uyuşmazlığı iğnesinin mutlaka yapılması önerilir.
Dış gebelik anne olmayı bekleyen tüm kadınlar için ne yazık ki acı dolu deneyimlerden bir tanesidir. Üstelik erken teşhis edilememesi bazı durumlarda hamile kalma şansında azalmaya da neden olabilmektedir. Ağır tıbbi bir durumdur. Ektopik gebelik olarak da adlandırılan dış gebeliğin belirtilerine, hamilelikten ayırt edici özelliklerine dikkat etmek gerekmektedir.
Bu risk faktörlerinden birine veya daha fazlasına sahip olan kişiler gebe kalmayı planladıklarında hekimleriyle görüşmeli ve dış gebelik riskini decrease etmek için gerekli önlemleri almalıdır.
Tanı genellikle ultrason ve kan testleri ile yapılır. Tedavi çoğunlukla ilaç kullanımını veya cerrahi müdahaleyi gerektirir ve hedef döllenmiş yumurtanın rahim dışında bulunduğu yeri boşaltmaktır. Ektopik gebelik hamilelik planlayan ya da hamile olan kadınların bilmesi ve dikkat etmesi gereken önemli bir konudur. “Dış gebelik nedir? Ne zaman belli olur?” gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.